top of page

Kahve ve İçeceklere Dikkat!

Demlenmiş kahve söz konusuysa; Su, kahvenin % 98'den fazla oluşturur. Bununla birlikte, kahve preparatının en gözden kaçan bileşenlerinden biridir. Hepimiz suyun H2O (iki kısım hidrojen ve bir kısım oksijen) olduğunu biliyoruz. Fakat arıtılmadığı anda suda çözünen mineraller, kimyasallar, tortu ve çeşitli kirletici madde içerirler..

Suyun kahve için dikkate alınması gereken dört temel özelliği vardır: Toplam Çözünmüş Katılar, Su Sertliği, Alkalinite ve pH... 

Soğuk Sıcak İçecekler

Su kalitesi, içmek için önemli olduğu gibi, içeceklerinde  kalitesini ve aromasını etkiler ve kullanılan ekipmanların uzun süre dayanıklı kalmasını sağlar. Suda ki sertliği dikkate almamak, ciddi ekipman hasarına ve onarım maliyetlerine yol açabilir. Ve suyun kahve aroması üzerindeki etkisi söz konusu olduğunda, suyun filtre edilmesi gereken bir ihtiyaç haline gelir.

Suyun kahve için dikkate alınması gereken dört temel özelliği vardır: Toplam Çözünmüş Katılar, Su Sertliği, Alkalinite ve pH... 

Buz Makinaları

İster soda, çay, su veya servis edilen herhangi bir sıvı türü olsun, müşterinizin içeceklerinden keyif almasını sağlamak, müşterinin size geri dönmesini sağlamanın önemli bir parçasıdır. Bu açıdan buz kullanımı da önem kazanmaktadır.  Buzun kristalize şekli yani görünümü, sonrasında ve sıvıların içinde erime süresi ve tortu bırakmaması müşteril memnuniyetinde öncelik sıralarında yerini almaktadır.

Buzun %100’ü sudur ve buz makinelerinizde kullanılacak Prowater sistemleri ile bulanık buz küpleri olmasına neden olan kirleticiler sudan uzaklaştırılırken;  buz küpleri  daha şeffaf ve çok daha iyi kalitede olacaktır. Buz makineleri ise daha az bakım ihtiyacı gerektirecektir

bottom of page